Min dagliga sminkrutin, going all out!

Hej! Idag tänkte jag lägga upp min dagliga sminkrutin. Fast det är egentligen inte min dagliga.. Sminkar mig så här mycket när jag ska på fest, eftersom att den tar en stund att göra och orkar inte göra det på morgonen! :P I alla fall, jag ska visa er steg för steg på hur jag gör, och där det är markerat med rött, där har jag lagt sminket som jag pratar om.. Ja lite svårt att förklara, men det är väl bara att köra igång! :)
 
 
 
1. Okej, jag applicerar först en primer från Monu, efter det lägger jag en concealer från Garnier mellan ögonbrynen, på näsan och på hakan. Här kanske ni förstår vad jag menade med att jag markerade det jag beskrev med rött på bilden? :) Concealern blandar jag ut med en foundationpensel eftersom att concealern är på en ganska stor plats.
 

2. Nu tar jag min andra concealer från Mac, i färgen NC20 och lägger som en triangel under ögonen, på det högra ögat (för er) ser ni hur det ser ut när jag har blandat ut den. Jag använder mig av en svamp för att blanda ut kanterna och få ett jämnt resultat.
 
 
3. Dags för Foundation! Den foundationen som jag använder kommer från Loreal Paris och det är deras Matte Morphose, i färgen 110 Rosy Ivory. Jag gillar inte känslan av Foundation över hela ansiktet utan jag tar den bara på ställen där jag inte vill använda concealer, vilket för mig är på pannan och på käklinjen där jag även arbetar upp den en bit på kinden, detta applicerar jag med samma foundationpensel som jag applicerade min första concealer med. Efter detta lägger jag mitt Fit Me puder från Maybelline över hela ansiktet med min kabuki borste.
 

4. Nu till min favoritdel, bronzer! Bronzern som jag älskar just nu är Macs Studio Careblend i färgen Dark. Jag applicerar denna med en snedskuren pensel och innan jag lägger den så sprejar jag med lite Mac Fix+ på penseln för att få bronzern att hålla hela dagen och för att få den mer pigmenterad. Det blir ofta väldigt mörk vilket är anledningen till att jag måste blanda, blanda, blanda.. Jag lägger min bronzer under käkbenet, på tinningarna och även längs min näsa för att den ska se smalare ut :)
 

5. Rouget som jag älskar just nu kommer från MakeUpStore och heter Must have. Den applicerar jag med en "stipplingbrush" alltså en pensel med långa strån som blir tunnare längst ut. Rougen lägger jag på kinderna.

6. Ögonbryn är bland det viktigaste i min sminkning, då jag tycker att ett par ifyllda ögonbryn verkligen formar mitt ansikte! Jag använder mig av ELFs eyebrowkit, i färgen Ash. Jag tar först "krämen" och lägger den med en snedskuren liten pensel och tar sedan en mindre fluffig borste och tar pudret för att ögonbrynen inte ska flytta sig ;) Om brynen blir ojämna tar jag en concealer och rättar till :)
 

7. Jag har ingen riktigt bra ögonskuggsprimer, vilket är anledningen till jag använder ELFs Cream eyeshadow istället. Den jag använde idag är i färgen Candlelight. Denna lägger jag över hela ögonlocket!
 

8. Som lockskugga gillar jag att använda Oriflames "Champ", den är en beige ögonskugga som har liiiiite skimmer i sig, tycker denna är väldigt fin att ha för sig själv också!
 

9. Som globskugga använde jag den älskade Ghetto från MakeUpStore! Jag drog ut den lite, mot ögonbrynet för att ge en kattögonseffekt. Jag tog även samma skugga på nedre fransraden för att rama in ögonen lite mer :)
 

10. Dags för highlighter! Den jag använde idag tror jag kommer från H&M, jag applicerar den med både en liten och en större pensel. Med den lilla penseln lägger jag highlighter på amorbågen och under ögonbrynen. Den större penseln lägger jag på kindbenen.
 

11. Time for some eyeliner! Jag använde mig utav Wet n´ Wilds Mega liner, i Black. Jag älskar hur en winged eyeliner ser ut, så därför gjorde jag en idag. Jag vingade ut den både längs ut men även lite längst in på ögat, för att verkligen ge en kattögonseffekt!
 

12. Sedan tog jag en kajal penna, från ELF, och lade på nedre vattenlinjen, för att rama in ögat extra mycket.
 

13. Ursäkta det konstiga ansiktuttrycket... I alla fall nästsista steget var maskara! Båda maskarorna som jag använde idag kommer från Loreal. Miss Manga och Volume million lashes exess. Älskar båda!! Sista steget var läppar, eftersom att ögonen är väldigt dramatiska så valde jag ett par nude läppar med lite rosa nyanser i sig. Så här har ni det slutgiltiga resultatet!!
 

Jag blev VÄLDIGT nöjd! Jag älskar att ha fokus på ögonen, då det är det som jag gillar mest på mitt ansikte. Och jag kände ändå att det inte var för dramatiskt, utan jag hade helt klart kunnat sminka mig såhär varje dag, men som sagt har varken ork eller tid till det på morgnarna ;) Hur tyckte ni att det blev? Och gillade ni att jag gjorde som en "tutorial" på sminkningen? :)
 
XOXO
 
 
 
 
 
 


 

 
 
 

Jessica tipsar - Spel!

Detta blir ett ganska random inlägg där jag visar er spel på mobilen som jag tycker är roliga! Jag har gjort en särskilt mapp där jag lägger alla spel, jag har även en mapp för sociala medier och för shopping som ebay o.s.v. När jag trycker på mappen med spel i, så blir resten mindre färgat eller hur man ska säga.. Såhär ser det ut!




Jag har alltså 4 spel som jag spelar. Den för är "Papa pear saga". På det spelet ska man skjuta iväg små "bollar" för att göra olika saker på olika banor. Det kan vara att putta ner frukter i skålar, att ta ett visst antal morötter o.s.v. Det gör man genom att skjuta bollarna på dem, lite svårt att förklara, men jag tycker att det är kul!

Nästa spel är "Farm heroes saga" Här ska man matcha olika frukter för att samla ihop rätt antal som man behöver för att klara banan. Om det är en som är i is behöver man få två av samma bredvid för att få den upplåst :) Det här är nog det spelet jag spelar mest just nu.

Spel nummer 3 är "Candy crush saga", ja ett väääldigt känt spel som många känner till! För mig är detta väldigt likt det förra spelet :)

Sista spelet är "ToiletTime", där man ska göra olika saker. Bland annat krossa kackerlackorna som kommer ut från avloppet genom att trycka på dem. Det finns även att man ska trycka på toalettbåset som är tomt. Med mer! Allt går på tid och ju mer poäng man får desto mindre tid har man på sig, jag tror att detta kan vara ett kul spel även för de små barnen (min lillebror Anton har fått spela detta och han tyckte att det var kul!)

Ja, jag har inte jätte många spel, men tillräckligt många för att ha något att göra på rasterna ;)

Hoppas ni fick några idéer!

XOXO

Review - Mac Pro longwear Concealer

Hejsan! Tänkte slänga upp en snabb recension innan jag går och lägger mig :) Och jag valde att recensera Mac pro longwear concealer. Jag har i färgen "NC20".



På bilden kan ni se alla färgerna som finns. För det första tycker jag att det är otroligt bra av Mac att ha så stort utval, när det gäller färger! Jag menar, jag har aldrig sett t.ex. Maybelline göra nästintill svarta foundations! Men när jag var på Mac såg jag att dem hade det, vilket gjorde mig glad :)

iallafall, jag vet att nästan alla säger detta.. Men mina ringar under ögonen är verkligen hemska! Det går knappt att täcka dem... Och det är inte så att jag får för lite sömn, kanske är ärvt helt enkelt :P Och jag var sugen på att prova Macs concealer eftersom att jag har hört så otroligt bra saker om den. Jag hade inte jätte höga förväntningar för concealern, men när jag provade den så kändes det som jag var i himlen! Den var sååå sjukt bra! Den täcker verkligen allt som man inte vill att folk ska se ;)

Jag kommer aldrig någonsin byta concealer! Den kostade 180:-, för en flaska på 9 ml. 9 ml låter kanske inte mycket men jag behöver inte ens en pump för att täcka under ögonen, så den kommer vara hur länge som helst.

När jag ska lägga upp ett inlägg om "Januari favoriter" så kan jag lova er att denna kommer vara med där!

Så letar ni efter en riktigt bra concealer, köp denna!

Betyg: 5/5!!

XOXO

Fairy tale princess 2.0

Kände för att göra en lite överdriven uppdaterad sminkning av "Fairy tale princess" som jag precis la upp ett inlägg på :) Gjorde svarta små prickar med hjälp av en flytande eyeliner, där jag hade lagt den lila ögonskuggan. Och en vit kajalpenna som jag höll över en levande ljus i 1 sekund och tog försiktigt där jag lade den rosa ögonskuggan :)



För att ge lite mer dimension till ögonen tog jag en lila kajalpenna och höll över ljuset och gjorde prickar under min vinge på eyelinern. Och tog den vidare till nedre fransraden. Och för att det inte skulle vara så mycket lila och rosa, tog jag den grönaktiga eyelinern och tog det lätt ovanpå de lila prickarna :) Om ni undrar vilken grönaktig eyeliner jag pratar om, så är det den jag fick i min oktober Glossybox, från HotMakeup.

Bara en snabb liten uppdatering! :)

XOXO

Sminkning - Fairy tale princess.

Jag ville göra en rosa och lila sminkning idag, lite som den Marie gjorde igår! :) Alla skuggor kommer från min "88:a och 96:a palett". Jag tog först en ljusrosa över hela locket och tog sedan den lila i globlinjen, som highlighter tog jag en vit ögonskugga. Simple as that! :) För att fullända looken tog jag rosa läppar.







Enligt mig så skulle man kunna använda detta till vardags, dock bör man kanske tona ner färgerna en aning... Jag ville ha tjock winged eyeliner för att ge mina ögon en kattlik effekt! Vad tycker ni? :D

XOXO

Dagens makeup, skolan

Idag fick vi göra en kvälls makeup i skolan, vi fick använda färger (alltså blå, grön, rosa o.s.v.) som ögonskugga vilket jag drog nytta av ;) Jag jobbade med Marie, som har blåa ögon. Så jag tyckte att det skulle vara coolt att använda en korall färgad ögonskugga! Jag tog en ljusrosa, skimmrig ögonskugga över hela locket och tog sedan den korallfärgade ögonskuggan i globlinjen. Jag tyckte att det såg sjukt snyggt ut eftersom att det fick Maries ögonfärg att verkligen stå ut! Här har ni resultatet :)





Har inga bilder på sminkningen som Marie gjorde på mig... Men hon tog en ljus lila skugga på hela locket och en mörkare lila i globlinjen. Hon valde lila för att framhäva det gröna i mina ögon :) Egentligen är det ju röd som framhäver grön, men hur snyggt är det egentligen med röd ögonskugga..? Blev iallafall jätte nöjd!! :)

XOXO

PS: Vad tycker ni om att jag lägger upp foton på saker som jag har gjort i skolan? Kommentera gärna om ni vill att jag ska fortsätta med det! :)

Mina drömmar!

Hejsan! I detta inlägget tänkte jag berätta lite om drömmar som jag har :) Försökte ta med det som kanske skulle vara intressant för er :)

Jobb: Är faktiskt inte helt 100 på vad jag vill jobba som i framtiden. Jag tror att stylist är mer av en hobby.. Jag tycker att det verkar sjukt kul att jobba som tandläkare! Jag har praoat hos en tandläkare för något år sen och det var verkligen jätte jul! :D Jag måste såklart läsa vidare på universitet/högskola efter gymnasiet :) Men om det inte skulle bli tandläkare så blir det nog att jobba på tv, film, jobba på t.ex. Kicks/Åhléns/Mac/MakeUpStore osv...

Familj: Åååh, har så många tankar när det gäller min framtida familj! Vill sååå gärna ha barn, typ 2 stycken. Ha en man såklart ;3 Och kanske en liten hund. När jag har flyttat hemifrån så är jag nääästan säker på att jag vill ha en hund! Tycker att det är så tråkigt att vara själv ;(

Resor: Något jag känner att jag vill göra innan jag börjar skaffa familj är att resa! Jag har endast rest till 2 varma länder (öar), Teneriffa och Gran Canaria! Jag älskar värme, vilket är därför jag BARA kommer åka till varma länder. Kyla är inte alls tilltalande för mig... Jag vill resa till bland annat Thailand, Grekland, Australien, USA!

Bostad: Vet inte riktigt hur jag vill bo än heller.. Kommer säkert flytta in i en lägenhet när jag flyttar hemifrån. Men när barn börjar ploppa ut så vill jag gärna flytta till ett mindre hus :) Så har inte jätte mycket att skriva här..

Vet att jag tjatar mycket om "när jag flyttar hemifrån", men det är därifrån som jag känner att jag kommer vara en självständig kvinna (?)! Kommer både bli otroligt kul, men samtidigt jobbigt... Är en social person som nästan alltid är med någon! Så att bo själv kommer nog bli svårt första månaderna. Men vem vet, kanske flyttar man in med en kompis/kille? ;)

Har otroligt många tankar om framtiden, det skulle ta flera timmar att få ner alla :P men jag har sett ganska många bloggare som har gjort såna här listor, och jag vill ju inte vara sämre! ;)

XOXO

Haul, del 2

Här kommer andra och sista delen av min haul som innehåller mode och övrigt. Tyvärr blev vissa bilder suddiga dock...
 
Det första är en cardigan från H&M som va på rea för 99 :-, den fanns i blå vilket är en färg som jag gillar! Har redan använt den mååånga gånger!
Sedan köpte jag ett linne från H&M, den kostade 129:-. Tänker mig att denna är snygg att ha till sommaren och matcha med shorts eller en kjol :)
Det sista som jag köpte från H&M är denna väskan. Jag har verkligen varit i behov av en ny väska, jag ville att den skulle vara stor och "hård" vilket denna är! Den kostade 299:-.
Inne på Grand Parfymeri i Göteborg hade de rea på massa parfymer, så jag slog till på denna som Nicki Minaj har gjort, den heter "Pink Friday". Man fick med en mini roll on parfym och en bodylotion för ynka 149:-!!!
Båda delarna kommer ifrån Lindex och jag fick båda för endast 40:-!!!!!!! Helt galet billigt!
Båda penslarna kommer från lightinthebox.se och gick för cirka 30:- tillsammans! De är i hög kvalitet och är väldigt sköna att använda :)
 
Här var slutet på min haul! Hope you enjoyed ;)
 
XOXO
 

Då vs. Nu!

Hej! Tänkte lägga upp ett lite annorlunda inlägg nu. Har insett att jag har ändrats sjukt mycket på mindre än 3 år! Hittade en gammal bild på Facebook som jag tänkte dela med mig till er. DÅ: Jag hade mörk brunt hår!! Kan inte se mig själv i den hårfärgen längre. Jag var faktiskt blond innan det, men det var ett tag som sjukt många blonda färgade håret mörk brunt, så jag gjorde detsamma! Jag trivdes faktiskt som brunhårig, men tröttnade efter ett tag och blev blond igen. Mitt ansikte var också helt annorlunda, ser verkligen ung ut! Detta var 2011 på sommaren någon gång :) NU: Är blond igen! Har en helt annan klädstil, ser äldre ut. Dock tror vissa att jag är kring 20 vilket är heeelt sjukt då jag tycker att jag ser ut som 16! Hahah. Har fått sjukt långt hår, växer som ogräs just nu :D Detta var på hösten 2013. Jag har ändrats otroligt mycket och det var på mindre än 3 år... Jag kommer knappt ihåg hur det "kändes" att ha brunt hår. Som ni ser på översta bilden så var jag inte särskilt bra på att ta bilder på mig själv... Det har också ändrats! Och på nedre bilden är det hårrullar som ligger längst ner på bilden :P Att se bilder på hur jag såg ut innan får mig att nästan få ont i magen, tänker på hur sjukt snabbt tiden har gått och hur mycket jag har fått vara med om! Till exempel när vi åkte till Gran Canaria 2011, det var därför jag va så brun på bilden :) Kommer aldrig att glömma det! Kan inte ens rabbla upp en tiondel av allt som jag kommer ihåg! XOXO

Manikyr

Hejsan! Sorry för seg uppdatering... Tänkte iallafall säga att vi fick göra en fransk manikyr i torsdags i skolan! Jag jobbade med Marie, vilket var sjukt skönt eftersom att hennes naglar är såååå långa! Och ja, dem är 100% naturliga! Helt sjukt, och man blir ganska avundsjuk eftersom mina inte vill bli långa.. ;) Här är iallafall resultatet!




Jag blev faktiskt ganska nöjd med tanke på att vi inte fick "redigera" med tops eller använda oss utav mallar! Men ärligt talat är inte nagellacken i skolan de bästa, som ni ser på de vita tipparna så blir det ojämnt. Stackars Marie fick det lite svårt med mina korta naglar, sorry!

Min andra del av min haul kommer antagligen i eftermiddag!

XOXO

Haul, del 1 - Skönhet

Tänkte nu lägga upp första delen av min haul, som är skönhet. Alltså smink :P Om en dag eller två så lägger jag upp andra delen, mode.


Det första jag köpte är "Fix +" från Mac. Det är en fixerings sprej som man sprejar på ansiktet efter att man har lagt smink, då håller sminket hela dagen! Den kostade 185:-.


Som ni kanske kommer ihåg från ett inlägg där jag lade upp saker som jag önskade mig, så önskade jag mig Macs "Pro longwear Concealer" så jag valde att investera i den! Jag fick i färger "NC20". Den är verkligen sjukt bra!! Man behöver hur lite som helst! Den kostade 180:-.




Jag ville ha en ny bronzer, för den jag hade var glittrig, och jag tycker att det är snyggast med matt bronzer.. De bronzer som fanns på Mac var alla glittriga och kostade nästan 400! Så därför valde jag ett mörkt puder, som kostade 260:-. Den mörkaste fanns inte... så fick ta den näst mörkaste "Dark". Pudret är från serien "Studio careblend pressed powder".




Sedan köpte jag ett rouge från MakeUpStore, i färgen "Must have". Färgen är svår att förklara, men lite korall, rosa, aprikos. Ja en blandning av allt helt enkelt, vilket gör denna till en rouge som passar många (om inte alla..!). Den kostade 155:-.





Jag ville ha en brun färg som man kan ha i globlinjen, denna tyckte jag va sjukt fin! Den kommer också från MakeUpStore och är i färgen "Ghetto". Den kostade 130:-.





Sedan gick vi till Grand Parfymeri här i Göteborg, där säljer dem E.L.F! Jag köpte bland annat det här "eyebrow kitet", färgen är "Ash". Den mörka till vänster är typ gel, den till höger är ett puder. Man fick med en applikator också! Den kostade 45:-.


Jag ville ha en ny primer till ögonlocken, så jag valde ett cream eyeshadow. I färgen "candlelight". även denna kostade 45:-.


Det sista är en svart kajal penna! I färgen "Black" och denna kostade 45:-. Allt från E.L.F kostade 45:-.

Så det här va del 1 av min haul! Kommer lägga upp sminkningar där jag använder mig av de här produkterna!

XOXO

Nyår!

Hejsan! Nu är det äntligen 2014! Känns verkligen som att detta året kommer bli super! Har ganska många saker som jag vill åstadkomma detta året.. Som att börja träna på riktigt (kliché...) och äta nyttigare! Bli en hälsosammare person helt enkelt :) Tänkte iallafall lägga upp bilder på hur jag såg ut på nyår!



Min sminkning var ett sotat öga med dramatiska, tjocka och långa fransar! Blev väl upp mot 50 lager mascara xD




Till läpparna valde jag ljusrosa läppstift som ni ser nedan :)


Outfiten blev ganska simpel, valde ett nyköpt linne från H&M (haul kommer!), mörk blåa jeans och ett guldkedje halsband som jag fick av Marie! :D Skulle ju bara vara hemma så valde inte något extremt :)


Eftersom att jag just nu är i Göteborg, så gick vi ner till Operan och kollade på fyrverkerierna där vid 17. Är såååå imponerande varje gång! Jag kan inte förstå hur man kan få dem att blinka, ha olika färger, göra olika mönster m.m. Även om jag vet hur så förstår jag inte :P Så fyrverkerier är liksom magi för mig! Iallafall, sen gick vi hem och köpte pizza/kebab (jag valde kebabtallrik) och åt där hemma :) Blev otroligt mätt! Är ju "pizza dagen" men för oss blev den det :P Sen spelade vi lite Pictionary och väntade till att klockan skulle slå 24! Hur firade ni ert nyårsafton? :D

Som jag skrev innan så har jag shoppa lite :) Endast en grej på rea dock! Köpte bland annat en ny väska, parfym, smink m.m. Så ska lägga upp vad jag köpte i ett annat inlägg!

XOXO

jessicaok.blogg.se

Hej! Jag är en tjej på 16 år som går första året på gymnasiet på linjen hår- och makeupstylist. På den här bloggen delar jag med mig av mina olika sminkningar, ootd, videor m.m! XOXO

RSS 2.0