Gott nytt år!!!

Hejsan! Gott nytt år kära läsare!! Har redan sminkat och gjort mig klar. Vill vara i god tid liksom ;) Kommer förhoppningsvis lägga upp bildef på outfit och sminkning i kväll eller i morgon. Tog bilder på sminkningen idag, men alla blev kassa! Men ni kan få ett smakprov som jag även lade upp på instagram precis (jag heter jessicakarlssonottosson där!).



Får bjuda på denna eftersom att det är slutet på 2013 nu!! Har ni några nyårslöften? Jag har några stycken faktiskt... Bland annat att bli nyttigare! Alltså med träning och med att äta nyttigare mat! Vill må bra genom 2014 :) Tänkte eventuellt lägga upp ett inlägg där jag skriver om mitt 2013!

XOXO

Vardags makeup!

Tänkte lägga upp en sminkning som är passande för vardagar, passande för alla åldrar enligt mig ;) Eftersom att ljuset är dåligt så förklarar jag hur det ser ut :)Jag lade en ljusbrun skugga över hela ögonlocket och blandade noga upp den mot ögonbrynet, men var försiktig med att inte ta den för högt upp då det kan få ögonen att se trötta ut! Sedan tog jag en mörkare brun skugga och lade i det yttre "v:et" och blandade även detta noga. Sedan för att ljusa upp ögat tog jag en highlighter i inre ögat och under ögonbrynet! Här har ni resultatet :)
 
Om jag hade haft tid till att göra ögonskugga på morgonen så hade jag gjort denna varje dag!!XOXO

Julsminkning på mamma!

Sen god jul till er! Hur var er jul?? Själv åt man goood mat (självklart eftersom att det var mamma som lagade den) sedan fick vi våra julklappar! Tänkte eventuellt lägga upp bilder på det jag har fått lite senare! Som ni ser i rubriken så fick jag äran att sminka min mamma till jul, eftersom att hennes tröja hade silvriga pajlett ränder på sin tröja (som ni kan se på översta bilden) så tog jag en silvrig skugga i innersta halvan av ögonlocket och en brun på yttre halvan. Både hon och jag blev nöjda! 
 
Hennes hår gjorde jag enkelt men elegant, jag satte upp håret i en tofs och lockade håret så att det blev som en ända stor lock :)
 
 
 
Ååååh fina mamma!!
 
Tänkte att jag kunde slänga upp en bild på min sminkning! Gjorde ett flawless face, ville hålla fokus på ögonen där jag hade tjock eyeliner och lösögonfransar från min Glossybox (visar vad jag fick i ett annat inlägg) 
 
Applicerade även ett mörkt läppstift och läppglans :)
 
XOXO

Everyday smoked eye

Hejsan! Jag gjorde en sminkning här om dagen där jag tog en svart skugga (den svarta som jag fick i förra månadens glossybox) den va otroligt pigmenterad och lätt att jobba med! Jag suddade den från frans raden och halvvägs upp för ögonlocket. Jag tog samma skugga och lade på nedre fransraden för att rama in ögat! Sedan tog jag en lavendel färgad ögonskugga och lade på övre halvan på ögonlocket för att ge lite mer färg till makeupen! Sedan lade jag eyeliner och mascara :) Här har ni resultatet ^^







Sist men inte minst, för att ögonen inte ska se så små ut, tog jag en vit kajal och lade i vattenlinjen :) Själv tycker jag att detta är passande till vardags för att ge en mer sofistikerad ögon makeup. Man kan självklart byta ut det svarta mot t.ex. brun eller grå! Till detta valde jag nude läppar och en flawless foundation med lite bronzer och rouge!

Hoppas ni tyckte om sminkningen!

XOXO

Julklappstips till brorsan eller pojkvännen!

Ja, som ni ser i rubriken så tänkte jag idag prata om julklappstips till sin bror eller pojkvän :) Och förresten, har inte bloggat eftersom att jag har vart sjuk i typ två veckor nu... :/ Men ja, länkar finns såklart under bilden! ^^
 
 Det finns ju en Glossybox för män! Så måste såklart ha den som ett julklapps tips, den kommer dock bara varannan månad.. Men den kostar 169:- och jag tror att även männen skulle uppskatta lite produkter att få prova! Denna skulle man även kunna köpa till sin pappa tycker jag! Länken till The man box finns här.
 
 
Nästa julklappstips är ifrån Nivea men, det är en face wash (alltså ansiktstvätt) och en ansiktkräm! För jag vet att många killar är såhär "Att tvätta ansiktet är för tjejer" och sånt trams, men de kan också ha finnar och de behöver också ta hand om sin hud! Det finns ju till och med ansiktsprodukter som är särskilt utformade för män! Den kostar dessutom bara 98:-! Länken finns här.
 
 
Nästa är en T-shirt i en militärgrön färg som är så inne, både för tjejer och för killar! Jag tycker att det är sjukt snyggt med en basic t-shirt som han kan ha något halsband till eller så. Den är dock ganska dyr för en t-shirt men det är inte hemskt, den kostar 498:-! Och länk finns här.
 
 
 
Det va 3 tips så länge, resten får ni imorgon så ni har något att se fram till! ;) Ska även lägga upp en sminkning då hade jag tänkt mig :)
 
XOXO

Julklappstips till systern och kompisen!

Hejsan! Har bloggsug idag, så förlåt för att det blir blogginlägg igen! :P Men tänkte i alla fall lägga upp julklappstips till systern eller kompisen! Även detta kommer blir so en liten "serie" av tips på julklappar! Och jag tänkte börja med sin syster eller kompis :) Jag har dessutom tänkt att ge 5 present tips per sånt här inlägg :)
 
Till syster/kompisen:
Denna "travelkit" kommer ifrån det kända märket "Macadamia", den kostar endast 191:-!! Länken hittar ni häär
En "tangle-teezer", alltså en borste som lätt tar ur alla knutor som man kan ha i håret! Valde en med leopardtryck på! Den kostar 189:- och ni hittar den här!
 
 
Nagellack är alltid kul att få! Jag valde nagellack från O.P.I men självklar kan det vara från andra märken också! Det är deras "liquid sand", alltså att när man har applicerat nagellacket och låtit det torka så känns det som att ha sandpapper på naglarna :) Men det ser otroligt coolt ut! Jag vet att Isodora också har gjort liknande nagellack :) Den kostar 150:- och ni kan köpa den här! :) 
 
 
Nästa tips är dock lite dyrare men defenitivt värt det! Det är en 3-månadersprenumeration från Glossybox, det innebär alltså att systern/vännen får hem 3 stycken Glossyboxar! Det kostar 417:- och ni kan beställa/köpa det här :)
 
 
225:- kostar det sista julklappstipset som kommer från The Body Shop! Det är deras "pepparkakekollektion" som jag tycker luktar såå gott och juligt! Den innehåller: en handtvål, duschgel, bodybutter och en skrubb! (Länk)
 
Det var mina tips för den här gången!
 
XOXO
 

Nyår/julafton outfit idéer - klänningar

Hej! Ska nu tipsa om olika outfits som man kan ha till julafton eller nyår! Dem flesta kommer ifrån nelly.com, då jag tycker att dem ha sååå snygga kläder! i just detta inlägget tänker jag lägga upp klänningar, i nästa inlägg blir det kjolar och efter det blir det accessorarer för dem som inte vill köpa en helt ny outfit som ska användas en kväll! :) Enjoy!
 
 
Den första är en klänning, men det ser ut som att det är en kjol med ett linne! Kjolen är i guldiga paljetter och linnet är i vit. Super snygg kombo! Länk har ni här!
 
 
Denna hade varit sååå snygg tillsammans med höga beiga stilettklackar och med en kuvertväska! Den är väldigt formgivande, så man kan säkert locka till sig killar i denna ;) Här hittar ni den.
 
 
Nästa klänning bör man dock vara lite försiktig med då denna ganska lätt kan bli för kort så man ser skinkor sticka ut.. Och eftersom att den inte har några armar så finns det säkert några som tycker att denna kan bli (ursäkta ordvalet..) "slampig" så jag hade haft en kavaj eller tjockatröja över denna, ni ser bilder nedan med länkar :) Länken till klänningen finns här.
 
                        Första                          //                          Andra                        //                      Tredje
 
Psssst... Vill ni hitta snygga smycken för otroligt bra pris? Klicka här!
 
XOXO

Mina parfymer

Hej! Tänkte i detta inägget lägga upp mina parfymer! Kommer ha mina favoriter först och de som jag inte gillar lika mycket sist :)
 
Så den första då:

Det är min Calvin Klein parfym som heter Summer som jag fick i födelsedagspresent av pappa och Carola! Hade velat ha den såååå länge så blev otroligt glad när jag fick den! På dem ställen som jag har sett denna så kostar den 500:-, vilket kanske låter dyrt men jag behöver bara ett "sprut" och eftersom att den är på 100 ml så kommer den att vara hur länge som helst! :)
 
 
Sedan har jag en av mina Victorias Secret bodymists, denna fick jag också i födelsedagspresent :) Den är i Mango Temptation och har en väldigt söt doft, så jag älskar att ha denna till skolan! Dock stannar den inte på mig särskilt länge så jag får ta med den i min väska :) Om ni bor i Göteborg så kan man köpa dessa på Grand Parfymeri på Drottninggatan för 139:- Jag vet även att man kan beställa från lyko.se där dem kostar 119:- om jag inte minns helt fel :)
 
 
Sen har vi min andra bodymist från Victorias Secret som är i Sheer Love, denna luktar mer "parfymigt" enligt mig men doftar sååå gott!
 
 
Denna parfymen fick jag av min lillebror när jag fyllde år! :) Han köpte den för att det va den som luktade godast, och som tur va höll jag med! Det är Taylor av Taylor Swift, det är hennes första parfym som hon gav ut tror jag :) Har ingen aning vad denna kostar men kan tänka mig kring 300:- kanske :)
 
 
Detta är min första riktiga, dyra parfym som jag fick förra året av min moster (ni hittar hennes blogg här), har använt ungefär hälften av denna och kommer aldrig att tröttna på doften!! Det är Fantasy av Britney Spears. Dessutom älskar jag flaskan!
 
 
Nästa parfym kommer också av Taylor Swift, men denna heter Wonderstruck. Denna fick jag i julas förra året! Den luktar väldigt tjejigt och fräscht skulle jag säga, jag är typ sämst på att beskriva dofter så ni får gå till Kicks eller Åhlens och lukta på dem istället ;)
 
 
Detta är en bodymist från The Body Shop, i doften "Pomegranate & raspberry" översatt "Granatäpple & hallon" :) Denna luktar också väldigt gott, men denna stannar inte heller särskilt länge på mig :/ Dem brukar kosta kring 129:- troooor jag :)
 
 
Nästa parfym är den allra första som jag hade! Jag köpte den på Rusta för 40:- för kanske 2 år sedan och den är väl använd kan jag säga er! Den heter Vanilla Blues och ja, luktar verkligen vanilj! Denna gillar jag att ha om jag bara ska handla mat eller något sånt :)
 

Nästa är en multifunktionell "parfym" som också kommer från The Body Shop som heter Deep Sleep, man kan både spreja denna på kroppen, kudden eller i rummet. Jag brukar inte ha denna på kroppen men älskar att ha denna på kudden! För mig luktar lite citron och lavendel :)
 
 
Denna heter Rally, vet inte vad märket är eller hur mycket den kostar för jag fick den av en kompis :) Men den luktar nästan exakt som en parfym från Ralph Lauren! Dessutom ser flaskan nästan identisk ut, skillnaden är bara att denna flaskan är fyrkantigt och den från Ralph Lauren är rund :)
 
 
Nästa parfym kommer från Lancome och är i doften Miracle, det här är inte min doft alls så jag har nästan aldrig använt den :/ Om ni undrar varför en fjärde del är borta så är det för att den var min mammas från början :)
 

Sista parfymen nu! Den heter Eternity och kommer från Calvin Klein, denna är inte heller riktigt min doft så har knappt använt denna heller...
 
XOXO
 
 
 
 
 
 

Glossybox - November 2013

Tänkte nu lägga upp vad jag fick i min Glossybox! Som systrarna "Dagmar" hade designat denna månaden så den var urfin!
 
Det första är en ´"shower gel" från Ritual, det är en orginalprodukt och kostar 85:-. Så här står det om den: "Med Zensation Shower Foam från Rituals kan du njuta mer av din dusch genom en teknologi som förvandlar gel till ett avslappnande skum. Innehåller körsbärsblomma och rismjölk som verkar närande och gör din hud silkeslen." Jag har endast hunnit prova denna en gång på mina ben, men mina ben blev såå lena och den luktar så otroligt gott! Så vad blir då poängen? 7/10
Nästa produkt kommer ifrån Batiste, deras "XXL volume dry schampoo". Jag har provat ett av deras torrschampon innan och fullkomligt älskar det! Så blev väldigt glad att få den här :) Orginalprodukten är på 200 ml och kostar cirka 79:-. Såhär står det om den: "Volymtorrschampo som skapar en elegant frisyr samtidigt som det rengör håret och ger det en fräsch doft mellan tvättarna. Ditt hår får mer stadga, massa volym och blir enklare att styla!" Poäng 9/10
Sedan fick jag en kräm från Naobay, detta var inte en originalprodukt men originalprodukten är på 50 ml och kostar 279:-! Såhär står det om den: "Naobay Oxygenating Cream återfuktar, skyddar och mjukgör. I en produkt möter denna universalkräm behovet av återfuktning för alla hudtyper. Plantextrakt och ekologiskt vegitabiliska oljor såsom nypon- och mandelolja hjälper till att stärka hudens beskyddande barriär.". Har inte hunnit prova den mer än 2 gånger men de gånger som har provat den så verkar den väldigt bra! Mjukgör otroligt bra! Poäng 7/10
Sedan fick jag en produkt från Emite Make Up, deras svarta ögonskulle i färgen DAMS, det är en originalprodukt som kostar 170:- alltså kostade denna mer än vad jag betalar för Glossyboxen! Den är såååå pigmenterad och så lätt att applicera! Nedan ser ni en bild på en "swatch" på min hand :) Men såhär stod det om den: "Micronized Eye Shadow är en högpigmenterad ögonskugga som är helt fri från olja, nickel, paraben och parfym. Pigmentet är mikroniserat för att underlätta applicering och för att skapa ett jämt och fint resultat. Ett utmärkt val för linsbärare eller för de med känsliga ögon. Mikroniseringsprocessen gör dessutom ögonskuggan lättarbetad och motverkar kornigt resultat." Poän: 8/10
Tyvärr ville inte den här sista lägga sig åt rätt håll :/ Men det är i alla fall en lermask från Botanics. Har provat produkter från Botanics som jag verkligen gillade! Har dock inte provat denna än :) Originalprodukten är på 100 ml och kostar 79:-. Om den står det såhär: "Botanics shine away ionic clay mask absorberar överflödig olja och detoxar din hud. Havsmineraler I den oceaniska leran har en negativ elektrisk jonisk laddning som hjälper till att dra ut djupt rotade orenheter utan att torka ut huden. Du blir mjuk, len och riktigt ren efter användande. Pilbark är naturens egna rengörare som hjälper till att förbättra hudens förnyelse samtidigt som den motverkar problemhy."
 
Sedan fick jag även två stycken kuponger!
 
XOXO

Nytt linne och ny header

Ja, som ni kanske läse i rubriken så köpte jag ett linne idag! Den kommer ifrån Gina Tricot och kostade endast 99:-. Har vart sugen på att ha detta linnet ett tag så bestämde mig först idag för att köpa den! Köpte den i storleken L (large) eftersom att jag ville att den skulle sitta lite löst! Dock ser det faktiskt inte ut som L enligt mig, men den sitter jätte skönt! Ni ser inte detta på bilderna (som för övrigt blev katastrof dåliga...) men baksidan är helt i chiffong, så man ser igenom därbak, men det tycker jag bara är snyggt!! Detta linnet har jag tänkt ha på nyår :) Och jag tänker om kanske en vecka lägga upp outfit idéer på hur man kan klä sig till julafton eller nyår :) 
 
'
 
För er som har lite svårt att läsa så står det VIVRE LA VIE PARIS. Och här kommer några bilder på hur den sitter på :)
 
 
Jag kan se framför mig att bära denna med en kjol, jeans, eller kanske shorts till sommaren :) Jag har fastnat totalt för att ha tröjor stoppade innanför byxlinningen vilket jag definitivt kommer göra med denna! Och eftersom att texten på linnet är i guld så skulle jag rekommendera att ha smycken som också är i guld ;)
Och min nya header!
 
 
Om någon undrar var det röda läppstiftet kommer ifrån så är det från märket Revlon, nummer 51, färg Infatuation :) Och sminkningen är gjord av Marie! Kolla in hennes blogg som ni hittar hääär! Hon gjorde mörkare läppar i skolan men nästan allt hade gått bort när jag kom hem :/ Och jag matchade texten (nere till höger) med mitt läppstift! Nu ser det även lite juligare ut ^^
 
Ser ni inte headern? Klicka på "F5"!
 
XOXO

Första december, första advent

Hejsan!
 
Idag är det (som ni nog redan vet) både första december och första advent! Herregud så snabbt detta året har gått! Är ju bara 1 månad kvar tills det blir 2014! Aja, tänkte lägga upp saker som  jag önskar mig! Tar inte upp allt, men det mesta :)
 
 
Det första jag önskar mig är "Pro longwear concealer" från märket Mac, jag har länge velat ha en riktigt bra concealer och jag har hört sååå många bra saker om just den här concealern. Jag har faktiskt länge velat provat saker från Mac dessutom, men just denna är bland topp 5 :) Jag vill även prova deras rouge och läppstift m.m.
Nästa sakerna jag önskar mig är parfymer! Jag har redan gaaanska många, men älskar att lukta gott och det känns som att jag aldrig kan ha för mycket! ;) Så dem jag har önskat mig är DKNYs (Donna Karan New York) "Be delicious", Juicy Coutures "Viva la Juicy", Katy Perrys nya som heter "KillerQueen" och sist men inte minst Versaces "Yellow Diamond". Jag tänkte eventuellt lägga upp ett blogginlägg på vilka parfymer jag äger just nu! :)
Jag önskar mig även penslar/borstar från "Real Techniques", har hört bara bra saker om dessa penslarna och skulle mer än gärna vela prova dem!
Nästa är en highlighter från märket "The Balm", produkten heter "Mary-Lou manizer" :)
Presentboxar från The Body Shop kan man aldrig tacka nej till! ;) Älskar verkligen deras dofter! Och ovan ser ni några exempel på vissa av deras boxar :)
Och sist men inte minst kommer två produkter från märket "NARS", den till höger är deras otroligt populära rouge (i alla fall inom sminkvärlden) "Orgasm", jag vet väldigt *host* annorlunda namn... Men det är en väldigt fin färg! Och till höger är deras (också väldigt populära) bronzer i "Laguna".
 
Nu kanske ni har en bättre blick över sånt som jag intresserar mig av och vill prova! :)
 
XOXO

jessicaok.blogg.se

Hej! Jag är en tjej på 16 år som går första året på gymnasiet på linjen hår- och makeupstylist. På den här bloggen delar jag med mig av mina olika sminkningar, ootd, videor m.m! XOXO

RSS 2.0